Čokolada s rižom iz kućne radinosti

Lijepi pozdrav 🙂

Čokolada s rižom mi je oduvijek bila jedna od najdražih izbora kada bi osjetio potrebu za slatkim, ali nažalost one kupovne nisu baš najbolji izbor zbog velike količine šećera i sastojaka loše kvalitete.

S obzirom da gotovo sve što jedem sam pripremam, odlučio sam si isto tako i sam napraviti ovu čokoladu s rižom, ali naravno, u zdravijoj varijanti.

Sastojci:

  • 200 gr kakao maslaca
  • 100 gr sirovog kakao praha
  • 50 gr kokosovog šećera
  • 50 gr ekspandirane riže

U veću posudu stavi malo vode i postepeno je zagrijavaj na štednjaku. U manju posudu stavi kakao maslac i stavi tu posudu u veću posudu s vodom da se kakao maslac polako počne topiti.

Sve što trebaš znati o prehrani: Knjiga “Prehrana za koju smo stvoreni”

Kada se kakao maslac istopi, dodaj kakao prah i kokosov šećer i sve dobro promiješaj. U posudu manje ili srednje veličine stavi nemasni papir za pečenje i ravnomjerno po njemu rasporedi ekspandiranu rižu.

Prelij otopljenu kakao smjesu na rižu i sve dobro izmiješaj sa žlicom. Prebaci gotovu smjesu u frižider na par sati i kada se dovoljno stvrdne izlomi čokoladu na manje komadiće. Drži čokoladu u frižideru.

Iako je ovo zdravija varijanta čokolade s rižom, zbog kakao maslaca je vrlo bogata mastima i kalorijama, tako da je jedeš umjereno i s užitkom. Ali s obzirom na cijenu sastojaka, mislim da ćeš uživati u svakom zalogaju i jesti je vrlo svjesno… 😀

Dobar tek ti želim!

Tvoj Dalibor