Zdrave i brze palačinke bez mlijeka i glutena

Pozdrav svima 🙂

Mislim da je današnji recept za brze i zdrave palačinke bez brašna i glutena moj trenutni favorit. Gotove su začas, sadrže samo 3 sastojka, vrlo su ukusne, bogate su proteinima, ne sadrže gluten ni mlijeko i pogodne su za sve koji su na LCHF ili Keto prehrani.

Kao i sve ostale palačinke ovog tipa, i ove su manje a deblje, znači američki tip palačinki. Ukusne su i same ili na njih možete namazati domaću nutelu ili domaći džem po želji.

Sastojci:

  • 3 domaća jaja
  • 50 gr bademovog brašna
  • 2 jušne žlice chia sjemenki

U manjoj zdjelici istucite dobro jaja i dodajte brašno i chia sjemenke. Ako imate blanširane (očišćene) bademe možete ih samljeti u mlincu za kavu i njima zamijeniti kupovno brašno. Pustite smjesu da odstoji 10 min da se malo stisne i pecite na srednjoj vatri na zagrijanoj tavi na koju ste prethodno stavili žličicu kokosovog ulja. Kada se počnu pojavljivati male rupice, okrenite palačinku i pecite još cc 45-60 sek.

Prehrana za koju smo stvoreni Dalibor Petrinić

  • Prehrana za koju smo stvoreni knjiga Knjiga "Prehrana za koju smo stvoreni" je knjiga koja razbija mitove te otkriva što to zapravo znači zdravo se hraniti. U knjizi možeš saznati koliko je u biti jednostavno jesti zdravo, zašto vaganje i mjerenje hrane nema smisla. Zašto trebaš uživati u hrani koju jedete bez grižnje savjesti, zašto nijedna dijeta koja nešto brani dugoročno ne može biti dobra...itd. Knjiga na vrlo jednostavan način, bez stručnih izraza i nepotrebnih i nebitnih informacija, objašnjava sve što trebate znati o jedinom prirodnom i dugoročno održivom načinu prehrane. Najveća poruka ove knjige je da je ključno osvijestiti se i shvatiti zašto zapravo jedeš svoju hranu; zbog svog trenutnog emotivnog stanja, dosade i navike ili iz prave potrebe i gladi? Ova knjiga će promijeniti sve! Cijena knjige u digitalnom izdanju je 10 eura (Paypal), u tiskanom izdanju unutar Hrvatske je 15 eura, a sa slanjem van Hrvatske je 20-23 eura (Pošta, Paypal ili Western union). Ova knjiga će ti promijeniti život, ali samo ako ti to dopustiš. Informacije su tu, na tebi je da ih pretvoriš u djela. Vrijeme je da počneš poštivati svoje tijelo, jer drugo u ovom životu nećeš dobiti! Tvoj Dalibor
  • 216 pages

Dobar tek vam želim!

Vaš Dalibor 🙂