Američke palačinke od banana, jaja i zobenih pahuljica

Američke palačinke od banana, jaja i zobenih pahuljica

Pozdrav svima dragi moji 🙂

Ako pratite moj rad onda znate da se trudim redovito stavljati slike i recepte zdravih i ukusnih obroka koji su gotovi u kratkom roku. Današnji recept je još jedna varijacija na temu zdravih palačinki “American style”.

S obzirom da je sve gotovo za 15-tak minuta, zaista nema razloga da ne isprobate ove palačinke, te da njima zamijenite svoj dosadašnji klasični doručak, ukoliko ga jedete naravno. Ali ovo može biti i odlična opcija za ručak ako ste u to vrijeme doma jer je hranjivo i sadrži dovoljan omjer proteina, ugljikohidrata i masti ili kao kvalitetan obrok za oporavak nakon treninga.

Prehrana za koju smo stvoreni Dalibor Petrinić

  • Prehrana za koju smo stvoreni knjiga Knjiga "Prehrana za koju smo stvoreni" je knjiga koja razbija mitove te otkriva što to zapravo znači zdravo se hraniti. U knjizi možeš saznati koliko je u biti jednostavno jesti zdravo, zašto vaganje i mjerenje hrane nema smisla. Zašto trebaš uživati u hrani koju jedete bez grižnje savjesti, zašto nijedna dijeta koja nešto brani dugoročno ne može biti dobra...itd. Knjiga na vrlo jednostavan način, bez stručnih izraza i nepotrebnih i nebitnih informacija, objašnjava sve što trebate znati o jedinom prirodnom i dugoročno održivom načinu prehrane. Najveća poruka ove knjige je da je ključno osvijestiti se i shvatiti zašto zapravo jedeš svoju hranu; zbog svog trenutnog emotivnog stanja, dosade i navike ili iz prave potrebe i gladi? Ova knjiga će promijeniti sve! Cijena knjige u digitalnom izdanju je 10 eura (Paypal), u tiskanom izdanju unutar Hrvatske je 15 eura, a sa slanjem van Hrvatske je 20-23 eura (Pošta, Paypal ili Western union). Ova knjiga će ti promijeniti život, ali samo ako ti to dopustiš. Informacije su tu, na tebi je da ih pretvoriš u djela. Vrijeme je da počneš poštivati svoje tijelo, jer drugo u ovom životu nećeš dobiti! Tvoj Dalibor
  • 216 pages

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 100gr zobenih pahuljica
  • 2 što zrelije banane
  • 2 žlice chia sjemenki
  • žličica cimeta
  • žličica vanilin šećera
  • opcija: ja sam dodao 2 žlice sirovog kakaa

Ove palačinke su ukusne same ili ih još možete “pojačati” ako želite, npr s ovom prefinom varijantom zdrave nutele, domaćim džemom ili samo dodatkom nekog bobičastog voća koje je sad u sezoni.

Priprema:

S vilicom izgnječite banane u posudi u kojoj ćete miješati smjesu. Dodajte jaja i sve ostale sastojke i dobro izmiješajte. Pustite da malo odstoji 10-tak minuta, odnosno da chia sjemenke malo zgusnu smjesu. Ako želite chia sjemenke možete zamijeniti jednom velikom žlicom psyllium ljuskica.

Zagrijte tavu na srednju temperaturu i dodajte malo kokosovog ulja, domaćeg maslaca ili ghee-a.

Pecite oko 90sek svaku stranu, odnosno dok se pojave rupice po cijeloj palačinki, onda je okrenite.

Kao što uvijek ponavljam, hraniti se zdravo je zaista jednostavno, i ne mora biti skupo. Svi moji recepti su takvog tipa, tako da je krajnje vrijeme da prestanete raditi isprike i počnete voditi malo računa kakvu hranu unosite u svoje tijelo.

Trebate se konačno pokrenuti te prestati biti lijeni i kupovati razno razna smeća u supermarketima. Poštujte to bogatstvo koje ste dobili rođenjem, jer nećete dobiti drugo u ovom životu!

Dobar tek vam želim!

Vaš Dalibor 🙂