Proteinske palačinke bez brašna

Pozdrav svima dragi moji 🙂

Evo još jedna varijacija palačinki američkog tipa (manje a deblje) koje su vrlo bogate proteinima a ne sadrže brašno. S obzirom da su dovoljno zasitne za dvije osobe ili za jednog vrlo aktivnog sportaša i gotove u kratkom roku, vjerujem da će biti čest odabir svima koji žele brz, zasitan i hranjiv obrok. Pogotovo su prikladne za sve koji paze na unos ugljikohidrata ili su na LCHF prehrani.

Sastojci:

  • 4 domaća jaja
  • 250gr ovčje skute
  • 2 žličice psyllium ljuskica
  • žličica kvalitetne morske soli
  • začini po želji

Ukoliko želite slatku verziju ovih palačinki, umjesto soli i začina možete dodati sladilo po želji.

Pomiješajte sve sastojke i izgnječite dobro skutu s vilicom. Kada dobijete glatku smjesu pustite je da odstoji 5 minuta. Na zagrijanu tavu stavite malo maslaca ili ghee i smanjite na nižu temperaturu. Stavite 2 velike jušne žlice smjese promjera ne većeg od 10-12cm. Pecite cc 90-120sek na svakoj strani. Od ove smjese ćete dobiti 4-5 palačinki američkog tipa (manje a deblje).

S obzirom da su vrlo zasitne preporučam da ih jedete same bez dodataka. Ostale varijante zdravih palačinki možete naći ovdje.

Sve što trebaš znati o prehrani: 

Prehrana za koju smo stvoreni Dalibor Petrinić

  • Prehrana za koju smo stvoreni knjiga Knjiga "Prehrana za koju smo stvoreni" je knjiga koja razbija mitove te otkriva što to zapravo znači zdravo se hraniti. U knjizi možeš saznati koliko je u biti jednostavno jesti zdravo, zašto vaganje i mjerenje hrane nema smisla. Zašto trebaš uživati u hrani koju jedete bez grižnje savjesti, zašto nijedna dijeta koja nešto brani dugoročno ne može biti dobra...itd. Knjiga na vrlo jednostavan način, bez stručnih izraza i nepotrebnih i nebitnih informacija, objašnjava sve što trebate znati o jedinom prirodnom i dugoročno održivom načinu prehrane. Najveća poruka ove knjige je da je ključno osvijestiti se i shvatiti zašto zapravo jedeš svoju hranu; zbog svog trenutnog emotivnog stanja, dosade i navike ili iz prave potrebe i gladi? Ova knjiga će promijeniti sve! Cijena knjige u digitalnom izdanju je 10 eura (Paypal), u tiskanom izdanju unutar Hrvatske je 15 eura, a sa slanjem van Hrvatske je 20-23 eura (Pošta, Paypal ili Western union). Ova knjiga će ti promijeniti život, ali samo ako ti to dopustiš. Informacije su tu, na tebi je da ih pretvoriš u djela. Vrijeme je da počneš poštivati svoje tijelo, jer drugo u ovom životu nećeš dobiti! Tvoj Dalibor
  • 216 pages

Dobar tek vam želim!

Vaš Dalibor