Zdravi kruh bogat proteinima, zdravim mastima i vlaknima

Pozdrav svima dragi moji 🙂

Nakon male pauze evo jednog novog recepta za prefini zdravi kruh sa minimalno ugljikohidrata i bez pšenice. Ovaj zdravi kruh je pogodan i za sve one koji su na prehrani sa malo ugljikohidrata. Bogat je mastima i kaloričan, ali zato je dovoljna vrlo mala količina da se zasitite.

Kruh je bogat proteinima (preko 70gr), stoga se može jesti i sam bez ičega drugog.

Sastojci:

 • 100 gr bademovog brašna
 • 50 gr kokosovog brašna
 • 6 jaja
 • 50 gr maslaca (ja sam koristio ghee)
 • 50 gr kokosovog maslaca – ulja
 • žličica soli
 • 3 žličice praška za pecivo
 • 3 žlice chia sjemenki
 • 2 žlice zobenih mekinja
 • 0,5 dcl donata ili mineralne

Tražite najkvalitetnije prirodne proizvode?

Stavite sve sastojke osim mineralne u blender i miksajte 20sek na srednjoj i 10sek na najvećoj brzini. Dodajte 0,5 dcl donata i još sve skupa kratko izmiksajte. Pogledajte smjesu, ako vam je presuha i raspada se, dodajte još malo mineralne, ali ne previše, samo da se dobije kompaktna smjesa. Ako vam je smjesa pregnjecava dodajte još malo brašna. Prebacite smjesu u kalup za kruh obložen papirom za pečenje.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva cirka 30min. Provjerite sa čačkalicom da li je kruh pečen. Ugasite pećnicu i ostavite kruh unutra još nekih 15min. Izvadite ga van i sačekajte još 15min prije nego ga počnete rezati.

Ako želite slatku varijantu ovog kruha, odnosno više kolač varijantu, izbacite sol i dodajte žličicu cimeta i 3 žlice meda, ali uzmite u obzir da ćete time malo podići iznos ugljikohidrata.

Dobar tek vam želim

Vaš Dalibor 🙂

“Prehrana za koju smo stvoreni”

Jedina knjiga o prehrani koja će vam ikada trebati. Sve što ste ikada htjeli znati o prehrani, razbijanje mitova i otkrivanje laži: 

Prehrana za koju smo stvoreni Dalibor Petrinić

 • Prehrana za koju smo stvoreni knjiga Knjiga "Prehrana za koju smo stvoreni" je knjiga koja razbija mitove te otkriva što to zapravo znači zdravo se hraniti. U knjizi možeš saznati koliko je u biti jednostavno jesti zdravo, zašto vaganje i mjerenje hrane nema smisla. Zašto trebaš uživati u hrani koju jedete bez grižnje savjesti, zašto nijedna dijeta koja nešto brani dugoročno ne može biti dobra...itd. Knjiga na vrlo jednostavan način, bez stručnih izraza i nepotrebnih i nebitnih informacija, objašnjava sve što trebate znati o jedinom prirodnom i dugoročno održivom načinu prehrane. Najveća poruka ove knjige je da je ključno osvijestiti se i shvatiti zašto zapravo jedeš svoju hranu; zbog svog trenutnog emotivnog stanja, dosade i navike ili iz prave potrebe i gladi? Ova knjiga će promijeniti sve! Cijena knjige u digitalnom izdanju je 10 eura (Paypal), u tiskanom izdanju unutar Hrvatske je 15 eura, a sa slanjem van Hrvatske je 20-23 eura (Pošta, Paypal ili Western union). Ova knjiga će ti promijeniti život, ali samo ako ti to dopustiš. Informacije su tu, na tebi je da ih pretvoriš u djela. Vrijeme je da počneš poštivati svoje tijelo, jer drugo u ovom životu nećeš dobiti! Tvoj Dalibor
 • 216 pages