Erik Miletić – REI metoda za osobni razvoj

REI metoda za osobni razvoj

Svima poznat korak u mjestu

Odučili ste smršaviti, ali ste se udebljali. Odlučili ste se rekreirati, ali ste ubrzo izgubili volju. Osvijestili ste svoje loše navike, odlučili ih promijeniti, međutim i dalje ih radite ali na drugi način. Postavili ste jasne ciljeve za svoj privatni ili poslovni život, zapisali ih i redovno vizualizirate, ali uvijek vam nešto stane na put vaše sreće, a najčešće vi sami. Na kraju, usprkos svim mukama, neke ciljeve koje ste tako dugo gradili ste konačno ostvarili, ali vaša sreća je samo kratko trajala i rekli ste si: „šta to je to, zar je to sve? Pa ja sam opet onaj isti.“

Naš svijet nastaje u našem umu, a kako je svaki um različit, tako postoji toliko različitih svjetova koliko je ljudi, ali svaki je istinit. Naš um proučavam već dvadesetak godina, a zadnjih sedam vrlo intenzivno kroz REI model. Ono što sam otkrio je da u svakom, tako različitom svijetu, uvijek postoji put ka sreći, te sam vam odlučio ponuditi metodu kojom svakom mogu pomoći da dođe do tog cilja.

Samo je jedan problem

Otkrio sam da je uvijek samo jedan uzrok svih naših problema, a to je da u nama postoji unutarnji konflikt; dok jedan dio nas želi jedno, drugi želi drugo; jedan dio nas postavlja ciljeve, drugi dio nas te ciljeve opstruira jer se s njima ne slaže.

No, kako to da jedan um koji postavlja ciljeve, može te iste ciljeve i opstruirati, odnosno kako uopće možemo biti u konfliktu sami sa sobom? Čitajte dalje i saznat ćete.

Kako i zašto nastaju unutarnji konflikti

REI model tumači naš um kao spoj tri autonomna razuma: Racio, Emocio i Instinkt, a svaki razum razmišlja na svoj način. Dok Racio razmišlja na glas, putem naših svjesnih misli, Emocio i Instinkt razmišljaju u tišini. Zato smo ih u nedostatku boljeg razumijevanja, ovisno o uvjerenju, imenovali naša podsvijest ili naše srce, duša, viši ja itd.

Međutim, sve to smo također mi, odnosno naš Emocio i naš Instinkt. Emocio razmišlja putem slika i osjećaja ugode, a Instinkt razmišlja putem osjećaja povezanih sa opasnošću ili sigurnošću.

Međusobno se razlikujemo po omjeru moći naših razuma, pa tako žene češće vjeruju svom Instinktu, a muškarci Emociju.

Svaki razum ima svoje želje i  interese, ali kako u našem svijetu obično vlada jedan razum, a nešto rjeđe dva, mi pretežno ispunjavamo ciljeve razuma koji nam dominira. Tako naši podređeni razumi, za koje obično i ne znamo da postoje, bivaju zapostavljeni i nesretni, te nastaju naši unutarnji konflikti.

Zašto ne znam za svoje unutarnje konflikte?

Kako samo Racio razmišlja putem svjesnih misli, mi tih konflikata nismo svjesni, već osjećamo samo njihove posljedice koje osvještavamo kao nezadovoljstvo, slabu volju, glavobolju, ali se zbog unutarnjih konflikata mogu dogoditi  i ozbiljne bolesti, a i razne psihološke poteškoće kao što su ovisnosti i depresija .

Kako takva stanja nezadovoljstva postaju svakodnevna, mi ih smatramo za naše normalno stanje, međutim to nije istina.

Mnoge metode

Danas postoje mnoge metode za poboljšanje našeg unutarnjeg stanja, ali iza svake te metode je najčešće jedan autor, odnosno razum ili razumi koji tvore njegov način razmišljanja i životne poglede. Te metode mogu pomoći da se poveća zadovoljstvo tih razuma i do granica euforije, ali najčešće sam konflikt ostaje, pa se time i prijašnje stanje nezadovoljstva vraća.

Zašto je REI metoda za osobni razvoj drugačija?

REI metoda podjednako poštuje sva tri razuma, jer je naša unutarnja sreća isključivo produkt zadovoljstva sva tri razuma.

To znači da moramo postaviti takve ciljeve koji će ispunjavati želje sva tri razuma, ili pronaći dodatne ciljeve koji će ispuniti želje svih naših razuma i tek tada će naš um djelovati skladno i optimalno.

Za to ne trebamo kopati po našim traumama, osvještavati ih, analizirati i proživljavati. Također, za vlastitu sreću ne trebamo postati netko drugi ili biti negdje drugdje, kao ni posjedovati nešto što nemamo.

Kako radim?

Proučavajući REI model, te njegovom primjenom na samom sebi pronašao sam način da prepoznajem svoje razume, njihove želje, ali i načine na koje ti razumi pokazuju svoje zadovoljstvo i nezadovoljstvo. Sada to znanje mogu primijeniti na druge, te pomoći i vama, kako bi otkrili vlastite unutarnje konflikte i postavili ciljeve koji će biti u skladu vaša tri razuma.

Metoda se izvodi isključivo preko razgovora, a pritom koristim jezik slika i osjećaja kako bih se pored vašeg Racija obratio i vašem Emociju i Instinktu. Na taj način je zaista svakome moguće pomoći, ali naravno, na kraju uvijek odlučuju vaši razumi.

Kontakt

REI metodu za osobni razvoj radim preko Skype-a ili uživo, ali isključivo individualno, jer iako izvana konflikti mogu djelovati vrlo slično, njihovi razlozi mogu biti vrlo različiti. Svaki vaš uspjeh biti će i moj uspjeh, jer će ujedno ponovno potvrditi REI model, kojem sam posvetio svoj radni život.

Ako želite saznati više o REI metodi za osobni razvoj, kontaktirajte Erik Miletić danas, za vaše bolje sutra.