Zdrave palačinke od sira, zobenih i jaja

Zdrave palačinke od sira, zobenih i jaja

Pozdrav svima dragi moji 🙂

Za danas sam vam pripremio vrlo jednostavan, ukusan, hranjiv i proteinima bogat recept, koji je idealan za zdravi doručak za cijelu obitelj.

S obzirom da je sve gotovo za 10-tak minuta, zaista nemate isprike da ne isprobate ove palačinke, te da njima zamijenite svoj dosadašnji klasični doručak.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 200gr kvalitetnog svježeg sira(posni ili punomasni)
  • 100gr kvalitetnih zobenih pahuljica
  • malo soli ako želite slanu verziju
  • malo sladila po želji i cimeta ako želite slatku
  • opcija: ja sam dodao žličicu sirovog kakaa

Ove palačinke su ukusne same ili možete nešto uz njih još ako želite, npr namazati ih domaćim džemom ili ako više volite slano, uz njih malo domaćeg pršuta ili kulena.

Čisto za informaciju, ovdje imate preko 50gr proteina, kvalitetne ugljikohidrate i vlakna, pa je ovo stvarno odličan izbor za brz, jeftin i hranjiv obrok, ukoliko nemate intoleranciju na mliječne proizvode, naravno. U tom slučaju se može napraviti i varijanta bez sira, sa 3 jaja i 100gr zobenih, te žlicom orašastog maslaca tipa badem, orah, indijski orah, lješnjak…

Priprema:

Ubacite sve sastojke u blender 30sek ili ako želite sve skupa izmiješajte u posudi sa vilicom.

Zagrijte tavu i dodajte malo kokosovog ili maslinovog ulja, ovisno da li radite slatke ili slane palačinke.

Pecite oko 30sek svaku stranu, odnosno dok se pojave rupice po cijeloj palačinki, onda je okrenite.

Kao što uvijek ponavljam, hraniti se zdravo je zaista jednostavno, i ne mora biti skupo. Svi moji recepti su takvog tipa, tako da je krajnje vrijeme da prestanete raditi isprike i počnete voditi malo računa kakvu hranu unosite u svoje tijelo.

Trebate se “pokrenuti” te prestati biti lijeni i kupovati razno razna “smeća” u marketima. Poštujte to bogatstvo koje ste dobili rođenjem, jer nećete dobiti drugo u ovom životu!

Dobar tek vam želim!

Vaš Dalibor 🙂