Zdravi sladoled iz kućne radinosti

Zdravi sladoled iz kućne radinosti

Pozdrav, dragi moji 🙂

Ovaj ljetni period uvijek sa sobom vuče konzumiranje mnogima najdražeg proizvoda – sladoleda.

Nažalost svi kupovni sladoledi poznatijih brendova su puni kemije, i to su po mom mišljenju proizvodi koje nikako ne biste trebali unositi u svoje tijelo. I da ne mislite da je sladoled u slastičarnicama išta bolji, jer nije, čast nekim izuzecima kojih je vrlo malo.

Ali ljetne vrućine i dostupnost na svakom koraku, čine taj sladoled iz masovne proizvodnje nezaobilaznim. Pogotovo za djecu, a to je razlog više zašto bi trebali sami raditi svoj sladoled.

Kao i sa svim ostalim popularnim proizvodima, i ovaj možemo napraviti sami kod kuće, sa samo par sastojaka i par minuta slobodnog vremena.

Sastojci:

  • 4 banane
  • 10 datulja(idealno medjool)
  • 4 žlice sirovog kakaa
  • 4 žlice kokos ulja
  • malo cimeta

Ovo je samo jedna od varijanti, možete dodavati i drugo voće po želji, ili čak i neke orašaste maslace. Meni je ova varijanta favorit jer zahtjeva samo par sastojaka, a okus je zaista fantastičan. Tko god ga je probao ne može vjerovati koliko je ukusan i da sadrži samo par sastojaka.

Još sam uspio naći kornete od bez pšeničnog brašna, tako da je sve skupa bez ikakvog junka 🙂

Iakoje ovo zdrava varijanta sladoleda, treba paziti da se ne pojede cijela posuda odmah, jer datulje imaju puno fruktoze. Ključ je kao i uvijek – u umjerenosti.

Način pripreme:

Narežite banane na kolutiće i stavite u zamrzivač da se skoro slede. Izvadite ih i ubacite u blender skupa sa datuljama, kakaom, kokos uljem i cimetom. Sve skupa blendajte na najjačoj brzini par puta po 45-90sek, dok ne dobijete glatku smjesu.

Prebacite smjesu u staklenu posudu i vratite nazad u zamrzivač. Prije svake konzumacije ostavite malo na sobnoj temperaturi da se opusti.

Kao što vidite, brzo, jednostavno, a i kao što ćete ubrzo saznati – vrlo ukusno. Plus jeftiniji je od kupovnog sladoleda.

A uz sve to ne sadrži nikakve životinjske sastojke, stoga je prikladan i za vegane 🙂

Pa zašto onda trovati vaše i tijela vaše djece, kada možete ovako sve sami napraviti bez puno muke?

Kao što uvijek tupim; IZAĐITE iz zone komfora i OSVIJESTITE se o hrani koju u sebe unosite. Jer to će vam dugoročno, bz pretjerivanja, spasiti život…

Dobar tek vam želim

Vaš Dalibor 🙂