Slatke palačinke s borovnicama

Slatke palačinke s borovnicama

Pozdrav dragi moji 🙂

Bio bi zaista grijeh ne iskoristiti obilje borovnica koje su sad na raspolaganju. Bobičasto voće općenito je vrlo zdravo zbog svojih svojstava, te ga neki konzumiraju tokom cijele godine (zaleđenog).

Ali ja sam uvijek za prirodne cikluse, jer vjerujem da je priroda sve savršeno posložila, pa se tako treba hraniti u skladu sa godišnjim dobima i što je tada dostupno svježe. I to je u biti uzrok većine problema danas – što nam je sve dostupno, u svakom trenutku i u izobilju. A to nikako nije prirodno.

Za danas sam vam pripremio brz i jednostavan recept za palačinke, koji će sigurno zadovoljiti vašu želju za slatkim 🙂

Kao i svi moji recepti, i ovaj je jednostavan, ukusan i ono najbitnije – zdrav i bez ičega umjetnog.

Našao sam prave velike i sočne datulje, pa nisam mogao odoliti i odmah kupio cijeli kilogram, jer nisu često dostupne (kvalitetne, bez dodatnog premaza).

Datulje sadrže vitamine, minerale i vlakna, te su zato vrlo vrijedna namirnica, ali isto tako sadrže i puno fruktoze i imaju visok glikemijski indeks, pa ih treba konzumirati umjereno i u pravim trenucima, pa zato ovaj recept preporučam za doručak ili za oporavak nakon treninga.

Prikladan je za cijelu obitelj i vjerujem da će svima biti ukusan.

Sastojci:

  • 2 veća domaća jaja
  • 1 banana
  • 2 veće datulje bez koštice
  • 1 žlica kokos brašna
  • 1 žlica chia sjemenki
  • 1 žlica kvalitetnog kakao praha
  • malo cimeta

Ubacite sve u blender i izmiksajte 30sek na najnižoj brzini. Od ove smjese bi trebali dobiti 3-4 palačinke (američkog tipa), promjera cc 12-15cm.

Na srednjoj vatri pecite na tavi, na koju ste prethodno stavili malo kokosovog ulja, cc 90sek svaku stranu. Ukoliko nemate borovnica, ove palačinke možete poslužiti sa nekim drugim voćem po izboru ili domaćim džemom. Samo nemojte na njih mazati nutelu, molim vas 😀

Dobar tek vam želim i javite kako su vam uspjele…

Vaš Dalibor 🙂