Erik Miletić – Jeste li ikada vodili ljubav? – 1.dio

Jeste li ikada vodili ljubav?

Kao što se danas krivo koristi termin ljubav gotovo isto je i sa terminom voditi ljubav. Ljubav možemo doživjeti kroz različite odnose i na različite načine, a u partnerskom odnosu ljubav težimo doživjeti i kroz spolnost, međutim spajanje svjetova kroz spolnost je danas također rijetkost.

U REI modelu poznajemo dva načina spolnog općenja, a to su:

  • prvi način ili „ti si moj užitak“ i
  • drugi način ili „ja sam tvoj užitak“.

Prvi način – „ti si moj užitak“

U prvom načinu, partneri pored svojih tijela spajaju i svoje svjetove. Tada užitak nije samo na tjelesnom nivou, već i na psihološkom jer dvoje doživljavaju jedinstven zajednički svijet u kojem su pokreti potpuni usklađeni, disanje zajedničko pa je tako i užitak obostran i jedinstven jer što doživljava jedan partner doživljava i drugi. Orgazmi su obostrani i slijede kao posljedica predaje, a ne kao cilj. Da bi doživjeli ljubav kroz spolnost spajanje svjetova je jednako bitno kao i spajanje tijela.

Do spajanja svijeta dva partnera je moguće doći isključivo kroz intimnu vezu u kojoj upoznajemo sebe i svog partnera, ali tek kada zaljubljenost prođe ako je do i nje došlo, te oba partnera:

  • prihvaćanju sebe i svoj svijet te
  • prihvaćaju svijet svog partnera bez ikakve želje za promjenom.

Do spajanja dva tijela dolazi isključivo kada su oba partnera spremni:

  • predati svoje tijelo upravo onakvo kakvo je bez imalo stida, uljepšavanja i prikrivanja,
  • prihvatiti i uživati u tijelu svog partnera upravo onakvo kakvo je.

Tada naš partner zaista postaje naš užitak jer mu kroz spolnost predajemo istinu koliko nam znači njegov svijet kao bića sa kojim želimo biti, postojati, živjeti  i dostići zajedničku kvalitetu koju sami ne bi mogli, a sve to bez imalo straha, stida ili očekivanja. Tek kada je sve to obostrano postajemo par koji doživljava ljubav kroz spolnost ne samo svojim tijelom već potpunim bićem.

U trenucima predaje žena može biti sve što njezin partner želi, a kada se muškarac preda on gubi svoj ego i daje svoje srce, svoje najdublje osjećaje bez imalo stida, straha ili potrebe za dominacijom. Tada se uz uzajamno prihvaćanje svjetovi spoje i svaki užitak postaje jednak i obostran te dvoje mogu potpuno i jednako uživati u svemu bilo to oralni, vaginalni ili analni seks jer su postali jedno.

Isključivanje razuma

Kod takvog spajanja Racio i Instinkt se doslovno isključuju te ovisno od intenziteta predaje nestaju misli, brige, osjećaj za težinu, osjećaj za vrijeme, potreba za ejakulacijom, osjećaj granica tijela, nema čak ni jednog jedinog osjećaja osim užitka.

Takav način ne zahtjeva poznavanje nikakvih tehnika ili fizičku kondiciju već potpunu obostranu predaju. Gotovo sve postaje kao dječja igra, spontana bez truda – jednostavno užitak. Takva spolnost nije svjestan i planiran čin, već igra koju je Emocio započeo puno prije nego što je to Racio prepoznao. Pogledom Emocio ne samo da može započeti igru već u bilo kojem trenutku može prenijeti i doživjeti čak i sam vrhunac.

Sve to se može prepoznati i na muškom spolnom organu koji doživi spontanu erekciju sa puno većim glavićem nego kada spolnost pobudi Racio, dok kod žene dolazi do spontanog vlaženja.

Ples dva Emocija

Kada Instinkt kao dominantan razum stekne povjerenje u svog partnera može mu se sa lakoćom prepustiti, stoga i žena počinje jednako uživati u spolnom odnosu kao i muškarac jer tada i kod žene postaje Emocio privremeno dominantan razum.

Tada se spolni odnos pretvara u ples dva Emocija koji pogledom, suptilnim dodirom i mikro pomacima jedan drugome prenose želje i užitke kao da si čitaju misli. Dodiri postaju mekši, pokreti spontani i uvijek na pravom mjestu pa tako u potpunosti uzbuđuju i izluđuju jedan drugog.

U trenucima najvišeg intenziteta moguće je doživjeti izvantjelesno iskustvo ili osjećaj da su jedno sa svemirom, a kod osoba kojima vlada Instinkt (pretežno žene), može doći i do privremenog gubitka svjesnog vida pa čak i padanja u nesvijest.

Kada se muškarac zna istinski predati ženi njegov ego nestaje te može ući u svijet partnerice ne samo spolnim organom već i cijelim svojim bićem. Na taj način od žene „nauči“ kako doživjeti višestruke i duge orgazme jer tada užitak postaje spajanje, a orgazam sam čin spajanja koji može trajati neograničeno dugo i ponavljati se koliko god je duboko prihvaćanje i želja za spajanjem. Vjernost u takvim vezama postaje spontana, pošto seks postaje način izražavanja duboke intime koju nije moguće doživjeti sa drugom osobom.

Sve ovo pišem iz vlastitog iskustva, ali ne sa namjerom da se hvalim, jer sve ovo je čin oba partnera, već da pokažem da se REI jako dobro potvrđuje u praksi koju svaki par sa dovoljno truda i prihvaćanja može doživjeti.

Spolnost nije smisao ili cilj veze već je samo jedan od načina da doživimo i iskažemo ljubav. Međutim, kako je danas ljubav rijetkost, veze su površne i traju dok traje zaljubljenost, a spolnost je postala zabava, stoga najčešće spolno općimo na sasvim drugi način.

Drugi način ili „ja sam tvoj užitak“ je tema sljedeće kolumne koja stiže već za par dana …

Do čitanja, Erik 🙂