Erik Miletić – Istine i laži o spolnosti

Istine i laži o spolnosti

Dinamika razuma u društvu

Razumi se kroz duža razdoblja neprestano izmjenjuju na vlasti postavljajući ne samo društvene norme već i zakone koji pogoduju isključivo njemu, a ujedno i umanjuju moć druga dva razuma. Svaki razum kada preuzme vlast označi vrednote prijašnjeg razuma kao nazadne te postavi svoja mjerila koja označi za napredna i civilizirana te kako će društvo odvesti u napredak, ali sva ta mjerila služe isključivo da se moć tog razuma ojača te da se održi na vlasti.

Laži o spolnosti

Spolnošću upravlja isključivo Emocio i to mu daje veliki utjecaj i moć u društvu. Međutim, antičko doba u kojem je on vladao je završilo i danas vlada Racio koji je uz malu pomoć Instinkta propagandom udaljio spolnost od svoje temeljne prirode te tako umanjio utjecaj Emocija u društvu. Sljedeće Racijeve tvrdnje danas važe za općeprihvaćene društvene norme i temelje civiliziranog društva i za svako odstupanje od tih normi Racio koristi riječ „poremećaj“ :

Govoriti o seksu se može isključivo u šalama ili kao dio znanstvenog istraživanja, a sve ostalo je sramotno, bestidno, spolno nametanje i seksizam. Spolnih organa se moramo sramiti te ih skrivati i pokrivati. Riječi koje označavaju spolne organe su same po sebi proste, stoga kada ih je nužno izreći mora se koristiti latinska riječ kako bi se sramota umanjila.

Izmjena spolnih usluga za novac je nemoralna i takav novac je „prljav“ iako će ga Racio vrlo rado primiti u svoje ruke. Samozadovoljavanje je pogrešno i neprirodno. Istospolni seks nije prirodan. Oralni i analni seks su perverzija. Racio je definirao godinu koja označava punoljetnost kao granicu kada se može spolno općiti iako je ta granica bitno iznad spolnog sazrijevanja.

Želja za spolnim užitkom je razvratna i sramotna jer seks služi isključivo za širenje vrste. Društveno je prihvatljivo da jedino parovi koji su u braku imaju pravo na seks.

Istina o spolnosti

Spolnost je sastavni dio naših života i ne možemo ignorirati svoju prirodu tako što ćemo postavljati neke granice koje ne prate fizički razvoj. To naravno ne znači da djeca sa 11 godina moraju imati spolni odnos već smatram da imaju pravo da se o tome sa njima normalno priča i polako ih upoznaje sa spolnim organima, samozadovoljavanjem i spolnim odnosom. Naravno kada su ona sama na to spremna i žele o tome pričati.

Prirodna spolnost nije razuzdana, nasilna, nepromišljena i neodgovorna gdje svako sa svakim, gdje god i kada god spolno opći pa što bude – bude i tako ruši temelje porodice kao što Racio želi prikazati.

Emocio koji se prihvaća koristi seks za užitak odnosno izraz naklonosti i ljubavi i to isključivo kada postoji obostrana zainteresiranost.

Spolnost kroz faze

Spolnost se razvija tako što se tijelo i um usklađuju kroz tri faze prihvaćanja, a to su:

  • prva faza – upoznavanje vlastitog tijela i spola kroz samozadovoljavanje,
  • druga faza – upoznavanje vlastitog spola preko tuđih tijela i
  • treća faza – upoznavanja suprotnog spola.

Svaka faza je prirodna i ujedno priprema za sljedeću fazu. U prvoj fazi prihvaćamo sebe i svoje spolne organe, u drugoj fazi prihvaćamo svoj spol dok u trećoj suprotan spol. Svako uplitanje putem zabrane, osude ili stigmatizacije bilo koje faze može ozbiljno narušiti spolni razvoj u kojem razvoj Emocija zaostaje za razvojem fizičkog tijela i tako nastaju mnogi poremećaji u spolnom, ali i općenitom ponašanju.

Prva faza

Prva faza započinje kada dijete počinje istraživati svoje tijelo te dodirivanjem vlastitih spolnih organa upoznaje užitak dodira te na taj način prihvaća sebe i svoje tijelo. Ukoliko zbog utjecaja okoline odnosno roditelja koji kroz osude i zabrane onemoguće takvo upoznavanje dolazi do neprihvaćanja svog tijela, spolnih organa pa tako i vlastite spolnosti uopće.

Emocio tada ostaje u prvoj fazi dok tijelo nastavlja svoj fizički razvoj što može krajem perioda odrastanja prouzročiti zbunjenost kojem se spolu zapravo pripada ili čak nemogućnost spolnog općenja sa odraslim osobama dakle pedofiliju.

Druga faza

Druga faza započinje oko sedme godine kada dijete upoznaje svoj spol kroz tuđa tijela gledanjem, igrom, nadmetanjem ili općenito druženjem. Tada djeci često postane privlačniji isti spol te započinje spontano odvajanja dječaka i djevojčica u igri i druženju. Taj period traje obično do četrnaeste godine kada je sasvim prirodno i zaljubljivanja u pripadnike istog spola.

To nikako nije spolna usmjerenost već jednostavno upoznavanje vlastite spolnosti kroz tuđe tijelo. Kako današnje društvo stigmatizira i osuđuje istospolnu privlačnost nepotrebno se daje naglasak i pritisak prilikom ove sasvim prirodne faze.

Neprihvaćanje vlastitog spola tokom druge faze može spriječiti prelazak Emocija u treću fazu i prihvaćanje suprotnog spola što nakon odrastanja može prouzročiti nemogućnost doživljavanja užitka ili vrhunca prilikom spolnog općenja sa suprotnim spolom.

Treća faza

Treća faza započinje obično nakon četrnaeste godine odnosno kada su prihvaćene prve dvije faze koje su ujedno temelj za prihvaćanje suprotnog spola. Kao i u prve dvije faze tako i u ovoj fazi može doći do neprihvaćanja bilo zbog nekog razočarenja u suprotni spol ili zbog utjecaja roditelja i društva.

Prihvaćanje suprotnog spola znači da ga smatramo jednakim svom spolu dakle ni manje ni više vrijednim. Neprihvaćanje suprotnog spola može nakon odrastanja rezultirati:

  • nemogućnošću doživljavanja užitka ili vrhunca sa suprotnim spolom ili
  • željom da se kroz spolnost pokaže dominacija ili veća vrijednost vlastitog spola što naravno smanjuje užitak i mogućnost spajanja sa tom osobom.

Svako neprihvaćanje se kroz životno iskustvo i osobni razvoj može sa uloženim trudom promijeniti, međutim najviše truda zahtijevaju upravo neprihvaćanja iz najranijeg djela našeg života.

Tajna Emocijeve spolnosti

Normalan prolaz kroz sve tri faze omogućava mogućnost užitka sam sa sobom, sa istim spolom te sa suprotnim spolom te se svako može spolno usmjeriti kako mu najviše odgovara. Upravo to nam i otkriva istinu Emocijeve spolnosti, a to je njegova biseksualnost koja omogućava Emociju da neovisno od situacije može uvijek doći do užitka koji mu puno znači, a i priroda se za to pobrinula.

U antičko doba koje poznaje gotovo 23 izraza za vođenje ljubavi to je sve bilo normalno prihvaćeno te nije bilo potrebe za skrivanjem ili kompenziranjem kao što je to danas slučaj. Mnogi povijesni zapisi nam žele pokazati povijesne junake kao homoseksualce, ali smatram da to nije istina već su bili biseksualni, te nisu skrivali svoje homoseksualne sklonosti jer za to nije bilo potrebe.

Emocio koji se prihvaća sa lakoćom će govoriti o spolnosti te predlagati, prihvatiti, ali i odbiti i pritom razumjeti predložen spolni odnos kao kompliment i nikako kao uvredu. Također, Emocio koji se prihvaća nikada neće nametati spolni odnos i svako odbijanje će poštovati odnosno neće se služiti spolnošću kako bi potvrdio sebe i svoju dominaciju. Nijedna spolna usmjerenost sama po sebi nije loša dok se ne počne nametati.

Emociju koji upozna svijet sa kojim se želi spojiti ne samo tjelesno već i psihološki spolnost dobiva sasvim drugi smisao, ne više samo užitak, već način da se spoji sa drugim svijetom i tako uživa u najvećim čarima ljubavi.

Otkrivanje istine se nastavlja pa ću tako u sljedećoj kolumni opisati kako sve danas kompenziramo svoje istospolne želje …

Do čitanja, Erik 🙂