Čoko puding sa jagodama i kivijem

Pozdrav ljudi 🙂

Budući da sam ovih dana bio na putu i opet imao nekih poteškoća sa laptopom, sa malim zakašnjenjem dijelim danas sa Vama jedan vrlo jednostavan i ukusan desert/hranjiv doručak sa jagodama, kojima je ovih dana i kod nas počela sezona.

Evo jedna čoko bomba od sljedećih sastojaka:
– 3 banane
– 2 žličice kakaa
– 1 žličica sladila po želji
– 1 ili više šalica jagoda( pola šalice u smjesu, pola za dekoraciju )
– 1 kivi
– 2 žličice svježe mljevenog lana
– 2 žličice proteina konoplje
– malo mente ili matičnjaka za dekoraciju

Priprema: sve sastojke osim kivija i jagoda izblendajte u blenderu te narezanim voćem ukrasite zdjelicu i uživajte u rapsodiji okusa, a kao završni touch, možete posipati komadiće kokosa ili kokos brašna.

Napomena: Ako ste nestrpljivi sa konzumacijom jagoda koje tek dolaze u sezonu pa ste već počeli obilaziti trgovačke centre i kupovati jagode, moja preporuka je da to pakiranje jagoda uronite u vodu pomiješanu sa sodom bikarbonom i nekom vestom octa kojega imate pri ruci i prstohvat soli te ostavite nekih 20-ak min da odstoji.

Nakon toga isperite dobro jagode u mlakoj vodi nakon čega su jagode spremne za konzumaciju. Ovaj proces neće nažalost ukloniti sve pesticide, ali će zasigurno umanjiti štetu unošenjem takvog voća, stoga je moj savjet da se strpite dok ne dođu domaće iz vlastitoga vrta ili nekoga provjerenog u vašoj okolici tko ne tretira jagode, koje su prava riznica zdravlja, ali samo ako su naravno i uzgojene na prirodan način, jer što je sadnja prirodnija to su benefiti biljaka zdraviji za nas te imaju veći udio hranjivih nutrijenata potrebnih našem tijelu.

 Dobar tek i još bolje treninge žele Vam Marko&Dalibor 😀