Erik Miletić – Rei teorija

Eros nas je napustio, ali ja sam se odlučio nastaviti rad kojeg je započeo Život …

Svako stanje svijesti koliko god ono bilo izmijenjeno uvijek nam djeluje realno. Tek kasnije, kada se probudimo ili otrijeznimo, shvatimo koliko nam je bilo izmijenjeno. Samo oni koji su promijenili svoj način razmišljanja shvaćaju da ono mijenja i svijet u kojem žive.

Danas živimo u svijetu kada nam je stanje svijesti tako izmijenjeno da ni sebe više ne prepoznajemo u ogledalu iza debelih naslaga šminki, modnih naočala, maski i kulisa. Tko smo zapravo mi? Mozak dijelimo na muški i ženski, govorimo mnoge jezike ljubavi, a u ni jednom se ne razumijemo pa je tako zaljubljenost postala isto što i ljubav, a svako spolno općenje zamjenjujemo za izraz ljubavi dok je držanje za ruke postalo neizdrživo intimno.

Unutrašnju radost su zamijenili impulsi sreće koji proizlaze iz konzumerizma i trenutaka opijenosti vlastitim ovisnostima. Mislimo da smo svjesni i racionalni, ali gotovo svaka naša odluka, ovisnost, strah i zaljubljivanje nam pokazuju kako smo zapravo iracionalni i nesvjesni cjeline života koji nas okružuje.

Promijeniti svoj način razmišljanja nije slabost već evolucija razmišljanja – osobna rast je proces koji traje koliko smo živi. Svijet kojeg doživljavamo je samo interpretacija svijeta koji nas okružuje, a  tu interpretaciju čini naš um. Što više razvijamo i širimo vlastiti um  tako i naš svijet postaje širi sa više smisla i ljepote koju prije nismo mogli primijetiti.

A što zapravo čini naš um?

Kako nastaje misao, ideja, sjećanje, zaljubljenost, ljubav, sreća, radost, nesreća, strah, ovisnost, nasilje, ljubomora, zavist, pakost, depresija, disleksija, ADHD ?…

Polako, polako …

O svemu ću pisati samo mi prvo dozvolite da vam otkrijem tajnu našeg uma jer ako želimo razumjeti ljubav moramo prvo razumjeti sebe, a da bi razumjeli sebe dijelim sa vama tajnu koju mi je otkrio Eros – autor knjige [psi].

Najveća tajna našeg uma je da su sva naša razmišljanja djelo tri autonomna razuma od kojih je samo jedan svjestan, a druga dva razumijemo kao našu podsvijest. Svaki razum ima svoj način razmišljanja i viđenja svijeta oko sebe kojeg nameće, a naša jedna i jedinstvena percepcija je zapravo rezultanta njihovog djelovanja u skladu njihove unutrašnje hijerarhije.

Ovim uvodom vas pozivam u čitanje kolumni o REI teoriji, novom modelu u psihologiji koji daje jedan drugačiji pogled na ljudski um i može objasniti sve prije navedene fenomene i probleme te i ono najvažnije ponuditi rješenje, a isključivo na nama je da ga provjerimo, isprobamo, prihvatimo, primijenimo ili jednostavno odbacimo …

Svaka revolucija je u čovječanstvu započela sa ljudima koji su živjeli i razmišljali 100g prije svog vremena, a ostatku čovječanstvu je trebalo sljedećih 100g da kroz odbacivanje i ismijavanje shvate koliko su ti „izabrani“ bili ludi ili genijalni.

Ne želim mijenjati nikoga jer to može isključivo svaki pojedinac za sebe, a samo pojedinac može promijeniti društvo, jer društvo je sastavljeno od pojedinaca.

Pozdrav do sljedećeg čitanja u kojem ću detaljnije opisati REI model…

Erik