Gdje god išli, od sebe ne možete pobjeći

Odkad je moja bolja polovica napisala blog o našem preseljenju na Tenerife dobili smo brdo upita od ljudi koji se isto žele maknuti iz Hrvatske. Iskreno, situacija u Hrvatskoj je gora nego sto sam mislio 🙁
Želimo pomoći svakome naravno, i zato se trudimo dati što više informacija.
Ali ubrzo sam shvatio koliko brzo ljudima splasne entuzijazam. Svi misle da u drugim zemljama ne treba raditi i da će živjeti kao gospoda. Da, to se može ostvariti, ali treba do toga doći radom i strpljenjem.
Prije bilo kakve velike odluke savjetujem svima da prvo promjene svoj mentalni sklop!
Vidim da ima jako puno slučajeva koji misle da je promjena okoline rješenje za njihovo stanje uma. I to je velika greška, jer gdje god isli morate biti sami sa sobom!
I ako ne radite na sebi, niste iskreni prema sebi i ne trudite se razviti u nijednom smjeru, onda vam promjena okoline neće puno pomoći.
Prvo probajte što vise raditi na sebi, otkriti pravi uzrok vašeg nezadovoljstva i potrudite ga se popraviti. Preseljenje je zadnja opcija, tek kada vidite da se, iako ste “kompletna osoba”, ne budite sa osmjehom na licu.
Sa pozitivnim i pravim stavom, jasnim ciljem i strpljenjem i u Hrvatskoj se može jako lijepo živjeti. Samo kao što sam rekao, za to treba jako puno raditi na sebi i maksimalno se odvojiti od “mase”.
A znam da je za mnoge to najveći izazov…