Jutarnji kardio na prazan želudac ili jutarnji kardio nakon jela

Završimo jednom zauvijek tu debatu o jutarnjem kardiu na prazan ili pun želudac!

Uzmimo za primjer 2 blizanca. Svaki ima 100kg i rade isti trening program. Uzimaju iste suplemente i imaju isti jelovnik. Cilj im je smršaviti.

Jedina razlika je što jedan ujutro pojede 2 jaja i onda radi cardio 3xtjedno. Drugi ujutro prvo napravi cardio 30 min i onda pojede 2 jaja.

Poslije 6 mjeseci razlika u fat lossu između 2 blizanca je? Pripremite se… senzacionalno otkriće godine…  APSOLUTNO NIKAKVA!

Ali opet kad god se postavi ovo pitanje, uvijek se može čuti brdo gluposti.

Zapamtite dobro slijedeće:

30 minuta LI kardia će sagorijeti cc 300kal. 3xtjedno to je 900kal x 26 tjedana(6 mjeseci) i to je 23400kal. Ili nešto više od 3kg masti.

U 6 MJESECI!!!!

Ako radite kardio na prazan želudac i da takav način sagorijeva 30% više(što nije istina), skinuti ćete dodatnih 1kg masti u 6 mjeseci. U 6 MJESECI!!!!

Debeli ste zato što jedete smeća i ne krećete se, a ne zato što doručkujete prije nego što odete na jutarnju šetnju.

A svi vi koji kažete da radite kardio na prazan želudac ali samo uzmete mjericu proteina prije, onda NE RADITE KARDIO NA PRAZAN ŽELUDAC, ZAR NE?

Debeli ljudi završavaju maratone konstantno. Aerobni trening ne čini mnogo za učinkovit fat loss. Čak i kad ste gladni!

 

Znači da zaključimo, jednom i zauvijek: sasvim je svejedno za učinkovit fat loss hoćete li raditi kardio na prazan želudac ili ćete nešto prije pojesti! Ako vam teško pada hrana nemojte jesti, ako ste ujutro gladni, pojedite nešto.

Ja osobno odradim bolji trening na prazan želudac, i to ne pričam o kardiu nego o kompletnom full body treningu. Vama možda više paše da nešto pojedete.

Svako tijelo je drukčije i zato morate vidjeti šta vama paše.

Naučite slušati tijelo i rezultati će doći, ne brinite! Najbitnije je šta jedete tokom dana, kakav vam je trening i koliko ste općenito aktivni!